149,99 Kn

OLIMP BCAA MEGA CAPS, 120 KAPSULA

Prehrambeni dodatak BCAA Mega Caps u obliku kapsula s kompleksnim aminokiselinama razgranatih lanaca – izoleucin, leucin i valin koji sprječavaju proces razgradnje tjelesnih bjelančevina tijekom fizičke aktivnosti i u fazi odmaranja te stimuliraju izlučivanje hormona koji su važni za sintezu bjelančevina i na taj način doprinose bržoj i učinkovitoj regeneraciji poslije vježbanja.

Nema na zalihi

 • Opis
 • Recenzije (0)

Opis

Prehrambeni dodatak BCAA Mega Caps u obliku kapsula s kompleksnim aminokiselinama razgranatih lanaca – izoleucin, leucin i valin koji sprječavaju proces razgradnje tjelesnih bjelančevina tijekom fizičke aktivnosti i u fazi odmaranja te stimuliraju izlučivanje hormona koji su važni za sintezu bjelančevina i na taj način doprinose bržoj i učinkovitoj regeneraciji poslije vježbanja. Posredno utječe na razgradnju masnog tkiva jer sadrži aminokiselinu l-leucin koja regulira metabolizam ugljikohidrata i masnoća u tijelu.

 

Proizvođač: OLIMP NUTRITION

 

Opis proizvoda

 

BCAA Mega Caps prehrambeni je dodatak s kompleksnim aminokiselinama razgranatih lanaca valin, leucin i izoleucin u obliku kapsula. Slično kao i vitamini, aminokiseline razgranatih lanaca su egzogene supstance što znači da ih unosimo u tijelo hranom. Njihove fiziološke tj. strukturalne funkcije su vrlo značajne jer dovode energiju.

BCAA – aminokiseline razgranatih lanaca zaustavljaju katabolizam što znači da sprečavaju proces razgradnje bjelančevina tijekom fizičke aktivnosti i u fazi odmaranja.  Proizvod stimulira anabolizam stimulirajući izlučivanje hormona koji su važni za sintezu bjelančevina i na taj način doprinosi bržoj i učinkovitoj regeneraciji nakon vježbanja. Posredno utječe na razgradnju masnog tkiva jer sadrži aminokiselinu l-leucin koja na prirodan način povećava produkciju HMB u tijelu.

 

 • predstavljaju približno 35-40% tjelesnog mišićnog tkiva
 • sprječavaju razgradnju proteina i poboljšavaju ponovnu izgradnju proteina
 • poboljšavaju ravnotežu dušika,  zbog čega ubrzavaju  prilagođavanje sportaša na fizičke napore posebno u disciplinama koje zahtijevaju snagu, brzinu i izdržljivost
 • ubrzavaju oporavak poslije bolesti i usporavaju procese staranja
 • reguliraju metabolizam masnoća i ugljikohidrata
 • potenciraju razgradnju i uništavaju  rezervne masnoće u tijelu

 

Potreba za aminokiselinama razgranatih lanaca znatno se poveća tijekom treninga i poslije njega, u stresu, u drugoj polovici života (nakon 40. godina) te uz dijete za smanjivanje težine (mršavljenje). OLIMP BCAA je suvremena formula sa znatnom dominacijom izoleucina i drugih najvažnijih razgranatih aminokiselina. Izoleucin jedina je supstanca koja regulira metabolizam ugljikohidrata i masnoća ovisi o trenutnim energetskim potrebama tijela. Jedinstven je i njegov učinak na masno tkivo. Mast se nakuplja u masnim stanicama kao posljedica istovremene transformacije ugljikohidrata i masnih kiselina. Izoleucin ograničava obje transformacije zajedno – izuzetno učinkovito ograničava nakupljanje rezervnih masti.

Proizvod se posebno preporučuje:

 

 • vrhunskim i rekreacijskim sportašima kako bi se pravilno opskrbili energijom za trening, ubrzali obnovu poslije treninga i poboljšali skeletnu mišićnu masu i izdržljivost;
 • osobama s previše masnog tkiva za ubrzavanje učinka mršavljenja i stabilizaciju stupnja niske težine;
 • osobama, koje su aktivne, koje se bave teškim fizičkim radom ili su izložene stresu iz okoline

 

Hranjiva vrijednost proizvoda BCAA Mega Caps

Sastojci 3 kapsule
energetska vrijednost 2,2 kcal
bjelančevine 0,5 g
ugljikohidrati 0,02 g
masnoće 0,0 g
l-levcin 1600 mg
l-valin 800 mg
l-isolevcin 800 mg
vitamin B6 0,7 mg

Upute za upotrebu

Uzmite 4 kapsule 2 do 4 puta na dan i popijte puno vode – prije doručka, prije treninga, poslije treninga i prije spavanja.

Sastojci

Slobodne aminokiseline (l-levcin, l-valin, l-izolevcin), punilo – mikrokristalična glukoza, sredstvo protiv stvrdnjavanja – magnezijev stearat; prevlaka kapsule – želatina.

Aminokiselina u 1 kapsuli: 1100 mg

Recenzije

Još nema recenzija. Napiši recenziju

Lajkajte nas na fejsu!Lajkajte nas na fejsu!Lajkajte nas na fejsu!Lajkajte nas na fejsu!
;