155,99 Kn

IRONMAXX AMINOCRAFT LIQUID, 1000ML

  • visoko učinkovit izvor bjelančevina.
  • iz najkvalitetnijih izvora bjelančevina
  • odličan izvor esencijalnih i neesencijalnih amino kiselina.
  • sadrži dragocjene razgranate amino kiseline
Očisti
SKU: N/A Kategorije: , ,
  • Opis
  • Recenzije (0)

Opis

  • visoko učinkovit izvor bjelančevina.
  • iz najkvalitetnijih izvora bjelančevina
  • odličan izvor esencijalnih i neesencijalnih amino kiselina.
  • sadrži dragocjene razgranate amino kiseline

Proizvođač: IRONMAXX

OPIS PROIZVODA

Bjelančevine (od grčke riječi “protos” koja znači “prvi” ili “najbitniji”) su jedne od najbitnijih graditelja živih stvari. Proteinski graditelji bolje su poznati kao aminokiseline. Nalazimo ih kao sirovine u stanicama i mišićnom tkivu. Značajne su za unutarnje organe, kožu, kosti, kosu, rast te za održavanje i obnovu stanica. Usmjeravaju kemijske procese, stimuliraju nastanak enzima i hormona. Igraju i bitnu ulogu u imunološkom sustavu.

Što amino kiseline zapravo znače?

Do sada je u tijelu čovjeka prepoznato 23 aminokiseline koje grade bjelančevine. Ostale aminokiseline bitne su za ljudski metabolizam, ali ne i za nastanak bjelančevina. Za čovjeka postoji 8 esencijalnih aminokiselina, što znači da ih tijelo samo ne može proizvesti i stoga ih trebamo unositi hranom. Dokazano je da neke aminokiseline, iako nisu značajne za život, jako povećavaju tjelesni kapacitet. Ove aminokiseline, koje su semi-esencijalne, igraju bitnu ulogu u prehrambenim dodacima.

Osim njihove funkcije u izgradnji bjelančevina, aminokiseline su prisutne i u velikom broju metaboličkih procesa: prelazni su sastojci molekula koje su biološki značajne supstance kao što su hormoni, vitamini i osnovni graditelji. Zajedno s drugim supstancama imaju značajnu ulogu u reguliranju moždanih funkcija. Utječu i na komplicirani hormonski sustav koji izvodi anaboličke (gradi mišiće) funkcije. Također utječu i na dekontaminaciju tijela. U stanicama djeluju kao “energija u sili”, još posebno u slučajevima, kad uključuju ekstremnu iscrpljenost.

Koje amino kiseline su bitne?

Na početku su se stručnjaci koncentrirali na učinke esencijalnih aminokiselina, jer ove – kao i vitamini – ne mogu same nastati u tijelu i stoga ih trebamo u tijelo unositi hranom, a danas je sve više pažnje koncentrirano na neesencijalne aminokiseline, jer one također djeluju na metabolizam. Ako je prisutno dovoljno aminokiselina, tijelo može stvoriti neesencijalne aminokiseline iz njih kada je u neprilici. Za dostizanje optimalnih tjelesnih kapaciteta i zdravlja, trebamo održavati razmjer svih aminokiselina – ne samo esencijalnih.

Savjet

Budite pažljivi te ih ne zaboravite uzeti prije treninga ili prije spavanja! Tijekom spavanja, nakon razdoblja intenzivne iscrpljenosti, mišići se počnu oporavljati i rasti. Tijekom ove faze mišići trebaju bjelančevinske graditelje u obliku proteinskih napitka kao što je AminoCraft Liquid.

Upute za upotrebu

Najbolje vrijeme za konzumiranje  AminoCraft Liquid je prije doručka, odmah nakon treninga ili prije spavanja. Jedna doza (dnevna) je otprilike 2 žlice = 15 ml. Koncentrat možete pomiješati sa 150 ml vode.

Hranjiva vrijednost proizvoda IRONMAXX AMINOCRAFT LIQUID

Sastojci 100 ml
energetska vrijednost 270 kcal / 1172 kJ
bjelančevine 47,7 g
ugljikohidrati 15,4 g
masti 0,1 g
ESENCIJALNE AMINO KISELINE na 100g bjelančevina
izolevcin 620 mg
levcin 1380 mg
lizin 1910 mg
valin 1140 mg
fenilalanin 1100 mg
treonin 860 mg
metionin 380 mg
triptofan 50 mg
SEMI-ESENCIJALNE AMINO KISELINE na 100g bjelančevina
histidin 290 mg
cistein 50 mg
OSTALE AMINO KISELINE na 100g bjelančevina
glutamin 4910 mg
asparagin 2720 mg
arginin 3630 mg
prolin 6250 mg
serin 1480 mg
alanin 4290 mg
glicin 10780 mg
tirozin 190 mg
hidroksilizin 430 mg
hidroksiprolin 5250 mg

Sastojci

Voda, bjelančevine, hidrolizat, fruktoza, citronska kiselina, aroma, konzervans natrijevog benzoata, sladila (natrijev ciklamat, acesulfam-K, aspartam*, saharin natrij), vitamin B6, bojilo E 122 / E 124.

* sadrži izvor fenilalanina.

Recenzije

Još nema recenzija. Napiši recenziju

Lajkajte nas na fejsu!Lajkajte nas na fejsu!Lajkajte nas na fejsu!Lajkajte nas na fejsu!
;